Za sedam dana pojačane kontrole 14.027 saobraćajnih prekršaja 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Za sedam dana pojačane kontrole 14.027 saobraćajnih prekršaja
Trenutno na sajtu: 450       |       Podeli:
21.06.2023 | 0 коментар(а)



Za sedam dana pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji Srbije, u okviru međunarodne akcije u 30 država



koje čine "Mrežu saobraćajne policije", otkriveno je ukupno 14.027 prekršaja.
"Uprava saobraćajne policije je od 14. do 20. juna realizovala međunarodnu akcija pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji Srbije, koja je bila usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, rekao je za Tanjug Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.


"Tokom sprovođenja akcije otkriveno je ukupno 14.027 saobraćajnih prekršaja i to 1.870 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 60 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 12.082 ostala prekršaja", naveo je Belencan.

Kako je kazao, u službenim prostorijama zadržano je ukupno 377 lica.

"Tokom pojačane kontrole saobraćaja kontrolisano je ukupno 71.575 vozila", rekao je Belencan.

"Za motocikliste je savet da kupuju svoje vreme i prostor, budite viđeni i gledajte. Smanjen je broj vozača koji su učestvovali u saobraćajnim nezgodama, a upravljaju skuterima, i to za skoro 50 posto. Kada je reč o vozačima motocikala taj broj je porastao, praktično 33 posto se povećao broj vozača motocikala koji učestvuju u saobraćaju", naveo je Belencan.

Prema njegovim rečima, Agencija za bezbednost saobraćaja kreće sa svojim preventivnim aktivnostima na Koridoru 10 i 11, akcija počinje 15. jula i zove se "Vozi odmoran".

"Saobraćajna policija je prisutna na koridorima od 1. juna od kada je počela i letnja sezona, jer se očekuje intenzivirani saobraćaj sever-jug i mi smo se već pripremili za prihvat tog povećanog intenziteta saobraćaja na koridorima", rekao je Belencan.

 

 

GZS / Tanjug

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


policijA POJACANE KONTROLE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.341.422 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)